donderdag 13 augustus 2015

Speed-daten en tattoo’s in Las Vegas

Las Vegas heeft als stad een bepaald imago, en als ik zeg dat ik naar Las Vegas ging met tattoo’s om te speed-daten, dan denk ik dat dat vreemde denkbeelden kan opleveren. Jawel; ik ging naar Las Vegas om een weekend te werken; speed-daten en tattoo’s uitdelen.

Deze week vindt het grootste reisagentencongres van Amerika plaats, in het Bellagio resort in Las Vegas. http://virtuosomeetings.virtuoso.com/VirtuosoTravelWeek/2015.aspx De organisatie is in handen van het Amerikaanse reisagentenconsortium Virtuoso. In de afgelopen twee jaar heb ik zelf veel gelobbied om met drie van onze Amerikaanse bedrijven (Quark, Zegrahm en International Expeditions) preferred supplier van deze gigantische reisagentenclub te worden. Daarvoor vloog ik een aantal keer naar Texas, http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2013/10/herfst-en-cowboys.html, en met success!
Virtuoso laat zien dat het reisbureau (of de reisagent) springlevend is – zelfs in deze digitale tijden van het Internet. In tegenstelling tot de meeste Nederlandse reisbureaus, richt Virtuoso zich op de rijkere reizigers met gespecialiseerde vakantiewensen. Ze worden daarmee de “vrije tijd adviseur” van deze doelgroep, naast de financieel adviseur, de private fitness trainer, etc. En met success; Virtuoso groeit enorm en breidt zich nu ook buiten Noord Amerika uit.

Het congres in Las Vegas is opgezet als een enorm kennismakingsplatform. Er komen zo’n 2300 reisagenten, en je hebt de kans om in enkele minuten je producten te presenteren aan iedereen. Vandaar speed-daten. Wij waren met een sales team van zes personen (plus mezelf) en deelden daarbij expeditie-tattoo’s uit. Als reisagenten zich met onze tattoo lieten fotograferen, dan konden ze een reis winnen. Dus uiteindelijk is speed-daten en tattoo’s in Las Vegas dus minder wild dan je wellicht dacht.
Zondagnamiddag werd de officiele opening van het congress opgeleukt met de Engelse dansgroep “Old Man Groovinghttp://www.elitereaders.com/five-old-men-showed-their-grooves-on-britains-got-talent/, gevolgd door een schitterend aangekleedde receptie in het prachtige Bellagio hotel http://www.bellagio.com.

Las Vegas blijft een soort ‘buitenaardse planeet’. Er kwamen leuke herinneringen terug van twee jaar geleden, toen we met het gezin dit attractiepark in de woestijn bezochten. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2013/05/las-vegas-met-kids-haaien-en-vulkanen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten