zondag 2 augustus 2015

Aanpassen en opruimen

Het was weer een hectisch zomerweekje. We waren zondagavond met nieuwe pup in een nog rommelig huis aangekomen. En helaas had ik in het begin van de week het te druk (o.a. met een presentatie aan de nieuwe Duitse TUI CEO) om maar iets aan of in het huis te doen, dus kwam alles even op Isabelle neer. Die ook een hond op te voeden heeft. Dus in het begin van de week maakten we minder vooruitgang dan voorheen, maar langzamerhand brachten we, kamer voor kamer, het huis meer op orde.  

We zijn nu al allemaal gek op ons nieuwe huis. In Engeland is er een bijzondere relatie tussen de leeftijd van een huis en de grond die erbij zit. Je kan hele oude huizen kopen met enorme stuk grond. Dan moet je wel rekenen dat je het hele huis moet verbouwen en vernieuwen. En je hebt mooie nieuwe huizen, maar die hebben net genoeg plek voor twee tuinstoelen in je tuin. We hebben een mooie tussenoplossing; het huis is al redelijk opgeknapt door vorige bewoners. Alleen de keuken moet nog, die is zo oud dat hij bijna weer retro / vintage “in” is. De tuin is ruim! Perfect voor ons nieuwe hondje, die lekker kan ravotten en rennen. En ook voor de kids. De vorige bewoner heeft, erg aardig, een trampoline laten staan, die erg populair is. Enig klein nadeeltje is dat de weg die achter onze schutting loopt wel wat druk is; als je in je tuin zit hoor je continue auto’s langs rijden.
Dit was oorpronkelijk onze tweede keus; onze eerste keus was een stuk duurder, nieuwer, zag er leuker uit en lag iets beter voor de school. Maar we zijn nu erg blij dat die optie nooit rond is gekomen, want de slaapkamers waren wellicht de helft van wat we nu hebben. En we kunnen nu al bijna niet onze spullen uit Noord-Amerika kwijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten