Aimeé houdt ervan om in het weekend “te bakken”. Een
tijdje geleden ben ik begonnen om haar daarmee te helpen, omdat het een leuke
activiteit samen is, maar ook omdat ik het een beetje zielig vind dat ze (dankzij
mijn genen) geen “gewone” cakejes, broodjes, etc kan eten. Wellicht als je diep
in mij kijkt voel ik me wel een beetje schuldig; tenslotte ben ik het die de “glutenallergie”
in mijn DNA aan haar heb doorgegeven...
Dus is het nu een redelijke traditie dat op zaterdag de
potten en pannen, de eieren en het meel op het
aanrecht worden gezet. Een van onze populaire hapjes zijn yuka-kaas-broodjes.
Gemaakt van yuka meel. En kaas, veel kaas. Het Zuid-Amerikaanse idee
van een rond broodje wil helaas nog niet zo lukken, vaak
eindigen we meer met een soort pannekoek, maar de smaak is goed.
Vorige week zaterdag wilde
Aimée zelfs twee keer bakken. Ze is namelijk
ook gek op cup-cakes, maar helaas hebben we die hier nog
niet glutenvrijgevonden. Daarom maakten we in een half
uurtje zelf de lekkerste glutenvrije
cup-cakes. Wel raar; die met chocolate chips hadden elke keer dat ik even
niet keek een paar chocolate chips minder...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten