vrijdag 29 april 2016

Camberley bake-off nu ook met cup-cake-cup

Aimeé houdt ervan om in het weekend “te bakken”. Een tijdje geleden ben ik begonnen om haar daarmee te helpen, omdat het een leuke activiteit samen is, maar ook omdat ik het een beetje zielig vind dat ze (dankzij mijn genen) geen “gewone” cakejes, broodjes, etc kan eten. Wellicht als je diep in mij kijkt voel ik me wel een beetje schuldig; tenslotte ben ik het die de “glutenallergie” in mijn DNA aan haar heb doorgegeven...

Dus is het nu een redelijke traditie dat op zaterdag de potten en pannen, de eieren en het meel op het aanrecht worden gezet. Een van onze populaire hapjes zijn yuka-kaas-broodjes. Gemaakt van yuka meel. En kaas, veel kaas. Het Zuid-Amerikaanse idee van een rond broodje wil helaas nog niet zo lukken, vaak eindigen we meer met een soort pannekoek, maar de smaak is goed.
Vorige week zaterdag wilde Aimée zelfs twee keer bakken. Ze is namelijk ook gek op cup-cakes, maar helaas hebben we die hier nog niet glutenvrijgevonden. Daarom maakten we in een half uurtje zelf de lekkerste glutenvrije cup-cakes. Wel raar; die met chocolate chips hadden elke keer dat ik even niet keek een paar chocolate chips minder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten